De top 5 druppelvormige padelrackets van dit moment

De top 5 druppelvormige padelrackets van dit moment

De top 5 druppelvormige padelrackets van dit moment

De specialisten op het gebied van padel bij JustPadel hebben onderzoek gedaan naar de druppelvormige padelrackets, met als doel advies te kunnen geven over de vijf beste opties die momenteel beschikbaar zijn. De rackets die hier zijn uitgekomen zijn van hoogwaardige merken als Siux, Nox, Star Vie en Head. Bekijk in deze blog de eigenschappen en voordelen van deze rackets en kies het racket dat bij jou past!

Waarom zou je voor een druppelvormig padelracket kiezen?

Een druppelvormig racket is breder aan de bovenkant en smaller aan de onderkant, dit bladvorm is populair onder de beginnende en gevorderde spelers. Een druppelvormig racket is ideaal voor de speler die graag met controle en precisie speelt. De sweetspot van zo'n racket is namelijk relatief groot, waardoor je weinig foute ballen zal slaan. Naast de controle dat de bladvorm biedt, zal je ook ervaren dat er veel kracht in je slagen gegenereerd kan worden. Dit is ideaal voor de speler met een all-round speelstijl. 

De voordelen van een druppelvormig padelracket

Een groot voordeel van een druppelvormig padelracket is dat het racket geschikt is voor iedere speelstijl, want je kunt zowel aanvallend als verdedigend spelen. Daarnaast is deze bladvorm geschikt voor beginnende en gevorderde speler, wat er voor zorgt dat je nooit hoeft de veranderen van bladvorm als je dat niet nodig vindt. Ook biedt een druppelvormig racket een goede balans tussen kracht en controle, waarbij de grote sweetspot ervoor zorgt dat de bal vaak goed terug geslagen wordt.

Een nadeel van een druppelvormig padelracket is dat het wat zwaarder aan kan voelen, waardoor je wat minder wendbaar bent op de padelbaan.

SIUX Electra ST2 2023

De SIUX Electra ST2 2023 is een hoogwaardig padelracket van Siux dat is ontworpen in samenwerking met één van de beste WPT spelers: Franco Stupaczuk. Franco Stupaczuk heeft onlangs nog zijn eerste WPT overwinning van dit jaar behaald tijdens de WPT in Denemarken. Met dit racket kun je zowel verdedigend als aanvallend spelen, waarbij het balanspunt in het midden van het racket ligt. De medium touch van dit racket biedt een perfecte combinatie tussen kracht en controle. Ook kun je veel effect aan je slagen meegeven door de zandoppervlak op het blad van dit racket. 

Voordelen:

- Controle & kracht

- Medium touch

- Medium feeling

- All-round

- Zandoppervlak

NOX Tempo WPT 2023

De NOX Tempo WPT 2023 biedt veel wendbaarheid en precisie in je slagen. Het balanspunt van dit racket zit in het midden van het druppelvormige racketblad. De frame van dit racket is gemaakt van 100% carbon, het blad is gemaakt van 12k carbon en de kern is van HR3 EVA Black Rubber gemaakt.

Voordelen:

- Controle & kracht

- wendbaarheid

- Medium touch

- Medium feeling

- Ribbel oppervlak

Siux Force Pro

De Siux Force Pro is ideaal voor de speler met een all-round speelstijl, die niet heel veel geld uit willen geven aan een padelracket. Dit racket is gemaakt van glasvezel, waardoor de levensduur verbeterd wordt. De medium touch van dit racket zorgt voor extra kracht in je slagen. 

Voordelen:

- Controle & kracht

- Medium touch

- Prijs

- All-round

- Glad oppervlak

Head Speed Pro X 2023

De Head Speed Pro X 2023 is zeer geschikt voor de gevorderde padelspeler. Dit druppelvormige padelracket zorgt voor extra kracht in je slagen, zonder dat de controle verloren gaat. Dit zorgt ervoor dat je zowel aanvallend als verdedigend kunt spelen met dit racket. Het blad is gemaakt van 12k carbon, wat voor de extra kracht zorgt.

Voordelen:

- Controle & kracht

- All-round

- Medium touch

- Medium feeling

- Glad oppervlak

Star Vie Raptor Evolution

De Star Vie Raptor Evolution is gemaakt met de nieuwste materialen en technologieën. Het balanspunt zit laag in dit ronde padel racket, waardoor je ballen gemakkelijker goed raakt. De medium touch en medium feeling geven een perfecte balans tussen power en precisie. 

Voordelen:

- Controle & kracht

- All-round

- Medium touch

- Medium feeling

- Grote sweetspot

- Zand oppervlak

Neem een kijkje op JustPadel!

Ben jij er door deze blog van overtuigd dat een druppelvormig padelracket het ideale racket is voor jou? Neem dan zeker een kijkje bij de bovenstaande rackets op onze website. JustPadel heeft het ideale druppelvormige padelracket voor jou budget en persoonlijke voorkeuren.