Nieuwe koppels World Padel Tour bekend

World padel tour

Pleun Andriessen |

World Padel Tour 

De World Padel Tour is het grootste professionele padel circuit ter wereld. Elke week nemen verschillende koppels het tegen elkaar op het hoogste niveau. Dit seizoen hebben de spelers weer alles op alles gezet om zoveel mogelijk punten te verzamelen en te stijgen in de WPT-ranking! Zo zijn er verschillende nieuwe koppels ontstaan, waar fans en experts zich al maanden mee bezig houden. Er zijn verschillende redenen voor zijn de herkoppeling in de World Padel Tour.

Ten eerste is de communicatie en samenwerking tussen partners essentieel in een sport als padel. Het spelen met dezelfde partner, jaar in jaar uit, kan zorgen voor spanningen en frustraties. Veel spelers hopen dit seizoen dat een nieuw koppel hun spel naar een hoger niveau zal tillen, dankzij een nieuwe dynamiek en verbeterd gevoel van teamwork.

De tweede reden dat er nieuwe koppels ontstaan, is om de competitiviteit in de World Padel Tour op te voeren. Wanneer spelers met verschillende partners spelen, kunnen ze nieuwe strategieën en technieken ontdekken, die kunnen leiden tot verrassende resultaten. Dit maakt het voor toeschouwers ook nog leuker om de World Padel Tour te volgen.


World Padel Tour koppels

Dit seizoen hebben verschillende fanatieke koppels weer maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk punten binnenslepen! Het belooft weer een spannende strijd te worden tussen de beste spelers ter wereld. Er zijn een aantal spelers die voor de hoogste plek in de WPT-ranking gaan met een vertrouwde partner:

 

Juan LeBron en Alejandro Galan

Deze twee topspelers staan eerste sinds hun eerste seizoen samen in 2020. Veel spelers zijn erop gebrand dit duo te verslaan, maar dat kan nog wel eens knap lastig worden. De afgelopen drie jaar sleepten deze Spanjaarden al veel wedstrijden binnen. Afgelopen seizoen wonnen ze zelfs 14 toernooien! Een groot aandeel in de punten is te danken aan de onverdedigbare vibora's die Galan met dit Adidas padelracket produceert.

Benieuwd hoe dit koppel het er vanaf gaat brengen dit seizoen? Hou onze blog in de gaten! 

 

Álex Ruiz en Momo González

Het tweede koppel dat elkaar al langer kent zijn Álex Ruiz en Momo González. Beide mannen werden door andere spelers gevraagd om een koppel met hen te vormen, maar deze WPT-toppers besloten een koppel te blijven. En terecht: Ruiz en González zijn vrienden op én buiten het veld en stonden afgelopen seizoen al twee keer in de finale. We moeten dit koppel dus goed in de gaten houden!

Alejandro Ruiz is van plan met dit racket een paar plaatsen te klimmen in de WPT-ranking. Wij kijken er naar uit te zien of dat hem gaat lukken!

 

Paquito Navarro en Juan Tello

Met dit koppel is iets bijzonders aan de hand: ze hebben al aangekondigd een andere partner te willen zoeken. Het pre-season van de WPT is al een tijdje aan de gang. Twee van de drie eerste toernooien waren outdoor, waardoor Navarro en Tello hun speelstijl zodanig moesten aanpassen, dat een overwinning niet eens in zicht was. De mannen hoopten bij La Rioja, een indoor toernooi dat als derde op de planning stond, een beter resultaat te behalen. Een overwinning bleef echter weer uit.

Dit koppel besloot daardoor om in de twee weken rust die ze nu hebben, te wennen aan een nieuwe partner. Beide zijn spelers nu op zoek naar een partner die aan de rechterkant kan spelen. Experts zeggen dat er daardoor nog minimaal twee koppels zullen gaan veranderen. 

We zijn benieuwd om te zien wat voor resultaten beide mannen gaan behalen met een nieuwe partner. Aan de rackets waarmee ze spelen zal het in ieder geval niet liggen.

Javi Garrido en Fede Chingotto

Het laatste koppel dat onveranderd gebleven is bestaat uit Javi Garrido en Fede Chingotto. Deze mannen speelden vorig jaar al vijf toernooien samen, waarvan ze twee keer in de halve finale kwamen en één keer in de kwartfinale. Zeker een koppel om in de gaten te houden dus!

Ook deze pro's gaan de strijd aan met toprackets. Bekijk hier hoe ze daarmee van elke wedstrijd een padelshow maken!

 

Nieuwe World Padel Tour koppels

Fans kijken er niet alleen naar uit om te zien wat bovenstaande koppels de World Padel Tour gaan brengen, maar ook naar de prestaties van de nieuwe koppels. Hoe gaan de nieuwe samenstellingen presteren tegen de gevestigde namen in de competitie? Een aantal noemenswaardige veranderingen in koppels bestaan uit:

 

Arturo Coello en Agustin Tapia

Deze toppers hebben het afgelopen toernooi in Chili gewonnen van LeBron en Galan! Ze wonnen ondertussen zelfs dertien opeenvolgende wedstrijden; dat belooft wat voor komend seizoen! Als ze eenmaal vertrouwd raken met elkaar zouden ze iedereen moeten kunnen verslaan. 

 

Fernando Belasteguín en Daniel Sanyo Gutiérrez

Twee van de beste padelspelers ter wereld bundelen hun krachten! We zijn erg benieuwd hoeveel punten dit koppel gaat scoren dit seizoen met hun hoogwaardige rackets. Deze mannen speelden al zes toernooien samen in 2021, waarvan ze er al meerdere wisten te winnen. Afgelopen seizoen moesten beide topspelers op zoek naar een nieuwe partner. De keuze viel al snel op elkaar; beide spelers waren op zoek naar een linkshandige partner die hun niveau aankon, en die zijn er niet veel...

 

Franco Stupaczuk en Martin di Nenno

Dit bijzondere koppel komt na acht jaar weer samen. De mannen wonnen al veel wedstrijden samen in Argentinië. Oorspronkelijk hebben ze allebei een voorkeur voor de linkerkant van het veld. We kijken ernaar uit om deze mannen te zien spelen; hun padelrackets ondersteunen een mix van het snelle padelspel dat we tegenwoordig kennen, en de klassieke oldschool speelstijl van padel. 

De overige nieuwe koppels bestaan uit:

 • Invanxo Ramirez en Pablo Cardona
  • Cardona is pas negentien en nu al Europees kampioen. 
 • Javier Ruiz en Gonzalo Rubio
 • Agustin Gomez Silingo and Juan Martín Díaz
  • Dit is het oudste koppel, maar de mannen doen zeker niet onder voor de andere koppels. Ze kennen elkaar door en door als vrienden en Diaz is zelfs veertien jaar achter elkaar de nummer 1 geweest.
  • Alejandro Arroyo Albert en Mike Yanguas
  • Miguel Lamperti en Juan Cruz Belluati
   • Maxis Sánchez en Lucas Campagnolo
   • Coki Nieto en Pablo Lima
    • Beide spelers behoren tot de absolute top als het gaat om een verdedigende speelstijl. Het wordt een verrassing hoe goed dit koppel op elkaar ingespeeld is. Ze hebben namelijk korter de tijd gehad om samen te trainen, omdat Lima nog in Brazilië moest zijn.                                     

   Rackets van de pro's

   Kies je favoriete professionele speler op onze website! Hier kun je zien hoe en met welk racket zij hun wedstrijden van plan zijn te winnen. Ook voor de vrouwelijke toppers! Ervaar de kwaliteit van deze hoogwaardige rackets en wie weet hoeveel toernooien je zelf gaat winnen.

    

   WPT in de buurt

   Je kunt padelwedstrijden op het hoogste niveau over heel de wereld bekijken! Van 22-30 april kun je de nieuwe koppels van dichtbij bewonderen. Je kunt hier nu je kaarten bemachtigen voor de Circus Brussels Padel Open 2023! Wil je iets verder vooruit plannen? Van 11-15 oktober spelen de beste spelers van de wereld in Amsterdam! Meer informatie daarover vind je hier