De minste Kans op een Padelarm

De minste Kans op een Padelarm

De tennisarm, of in dit geval de padelarm, is een bekend fenomeen. Veel mensen ervaren last in hun arm en/of elleboog als gevolge van padel. Hoe ontstaat dit? Over het algemeen zijn er drie factoren waardoor deze blessure kan opspelen, namelijk:

  1. Techniek
  2. Materiaal
  3. Rust

Over techiek

Het is enorm belangrijk dat je tijdens het spel de juiste techniek aan te houden. Dit doe je om je spieren en gewrichten zo min mogelijk te belasten. Wij bij Just Padel hebben onderzoek gedaan om te ondervinden wat oorzaken zijn in de techniek waardoor een padelarm kan ontstaan.

Raakpunt

Raakpunt betekent het moment dat de bal geraakt wordt. Wat we vaak zien, is een verkeerd raakpunt creëren wanneer de padelbal tegen de achterwand stuitert. Als spelers daarna de bal terug willen slaan, is het raakpunt niet meer precies voor de speler. Als het raakpunt naast of achter je zit, geeft dit extra belasting aan je arm. Onze trainers raden letten er daarom extra streng op om er altijd voor te zorgen dat het raakpunt voor je is. Dit kun je doen door een extra stap naar achter mee te bewegen of de bal eventueel wat later pakken (door de afstand die de bal aflegt na de wand komt deze verder voor je uit).

Pols

Bij padeltechniek is het niet de bedoeling dat je pols allerlei gekke bewegingen maakt. Aangezien de techniek compact is, heeft deze weinig variabelen (zaken die steeds iets anders kunnen staan bij een slag). Denk hierbij aan een backhand vanaf achter, als iemand niet indraait (lees: racket voorbereid naar achter). Er komt dan vaak een korte slagbeweging uit waarbij men de pols over de bal heen klapt. Dit soort slagen geven veel belasting aan de spieren en/of gewrichten in de arm.  

Materiaal

Wanneer je al een tijd last hebt van je arm zou het kunnen zijn dat het soort padelracket hier invloed op heeft. Zo kan niet genoeg demping een reden zijn voor het krijgen van een padelarm. Voor mensen die last hebben van een padelarm raden wij bij Just Padel aan om een padelrackt te gebruiken met een ronde vorm. Ook een licht racket met genoeg demping kan een padelarm voorkomen. Als je op zoek bent naar goed materiaal raden wij de Siux Raven aan. Deze heeft namelijk meerdere varianten. Uit eigen bevindingen is gebleken dat deze varianten goed bevallen bij spelers die last hebben van een padelarm.

Rust

Misschien de meest voor de hand liggende reden, genoeg rust. We praten hier namelijk over een blessure die ontstaat door overbelasting. Het is erg belangrijk dat jij je lichaam voldoende rust geeft en niet in een keer jezelf gaat overbelasten. Wil je fanatiek gaan padellen? Train voldoende! Bouw dit rustig op en zorg dat je je goed traint. Als de pijn alsnog aanhoudt, kan je een trainer laten kijken naar je techniek en materiaal.

Als je rekening houdt met deze drie onderdelen is de kans op de blessure padelarm een stuk kleiner.