Kan je in de regen padellen?

Kan je in de regen padellen?

Kan je in de regen padellen?

Kan je in de regen padellen?

Nee, dit is niet aan te raden. de belangrijkste reden hiervoor is, omdat het niet goed is voor je padelracket. In deze blog gaat Justpadel.nl je uitleggen waarom het niet goed is voor je padelracket om in de regen te padellen.

Waarom is de regen niet goed voor je padelracket?

Zodra je in de regen gaat padellen, begint je padelracket veel vocht op te nemen. De kern van je padelracket bestaat uit 'foam', deze foam absorbeert het vocht van de regen. Door het absorberen van het vocht wordt je racket zwakker, waardoor er uiteindelijk scheuren ontstaan in het racketblad. 

Daarom raadt Justpadel.nl je aan om tijdens de regenachtige dagen op een binnenbaan te spelen. Daar heb je nooit last van de slechte weersomstandigheden, waardoor je lekker kunt padellen zonder dat je schade brengt aan je racket.

Kan je wel padellen met vorst?

Ja, in principe kan je het gehele jaar door padellen zoalng het maar droog is. De winterse omstandigheden kunnen daarentegen wel de bespeelbaarheid van de padelbaan beïnvloeden. Zodra er bijvoorbeeld sneeuw op de baan ligt, stuitert de bal natuurlijk niet meer goed op. Met dit soort weersomstandigheden kan je dus niet in de buitenlucht padellen.