Aan welke kant van de padelbaan kun je het beste staan?

Aan welke kant van de padelbaan kun je het beste staan?

Aan welke kant van de padelbaan kun je het beste staan?

Tijdens padel staat er één speler aan de linkerkant van het speelveld en één speler aan de rechterkant van het speelveld, maar hoe bepaal je wie waar moet staan? In deze blog gaat Justpadel.nl je uitleggen hoe jij en je teamgenoot het beste kunnen positioneren om het maximale uit jullie spel te halen. 

De beste positie voor iedere speler

Voor de aanvallende en agressieve speler is het van belang dat hij/zij met de forehand aan de binnenkant staat. Op deze manier kan die speler de hoge ballen gemakkelijk smashen, waardoor je veel druk op de tegenstander kan zetten. Ook is het makkelijker voor de aanvallende speler om de ballen door het midden te verwerken, aangezien de meeste spelers meer controle in de forehand hebben dan in de backhand.

Voor de meest controlerende speler is het van belang dat hij/zij met de forehand aan de buitenkant staat. Op deze manier kan die speler de lastige ballen in de hoeken gemakkelijker terug slaan. Dat soort lastige ballen vereisen namelijk veel controle. 

 

Twee rechtshandige spelers

Bij twee rechtshandige spelers in hetzelfde team is het van belang om de meest aanvallende speler aan de linkerkant van het speelveld te laten staan. Zo heeft deze speler de forehand aan de binnenkant, waardoor de hoge ballen gemakkelijk terug gesmasht kunnen worden. De speler aan de rechter kant zorgt voor wat meer controle, waarbij de ballen in de hoek met de forehand geretourneerd kunnen worden. 

Twee linkshandige spelers

Bij twee linkshandige spelers is het eigenlijk het tegenovergestelde van twee rechtshandige spelers. Bij de twee linkshandige spelers in hetzelfde team is het van belang om de meest aanvallende speler aan de rechterkant van het speelveld te laten staan. Zo heeft deze speler de forehand aan de binnenkant, waardoor de hoge ballen gemakkelijk terug gesmasht kunnen worden. De speler aan de linker kant zorgt voor wat meer controle, waarbij de ballen in de hoek met de forehand geretourneerd kunnen worden. 

Één rechtshandige- & één linkshandige speler

Bij één rechtshandige- en één linkshandige speler is het van belang dat beide spelers met de forehand aan de binnenkant staan. Het midden van het speelveld is namelijk erg belangrijk, omdat dit voor miscommunicatie kan zorgen wanneer er een bal tussenin geslagen wordt. Het meest belangrijke is dat beide spelers met deze posities de hoge ballen gemakkelijk terug kan smashen. 

Probeer het zelf uit!

Justpadel.nl raadt het zeker aan om één van de bovenstaande opstellingen uit te proberen met je teamgenoot. Natuurlijk is het belangrijkste dat jij je comfortabel voelt op jou positie, maar deze opstellingen kunnen hier zeker bij helpen om de beste prestaties uit jullie spel te halen.