Let op deze twee zaken bij het kopen van padelschoenen

Let op deze twee zaken bij het kopen van padelschoenen


Padel is een sport die toegankelijk is voor iedereen. Toch is het belangrijk om te spelen met goed materiaal als je beter wil worden in de sport. In deze blog vertellen we je meer over padelschoenen. We vertellen je onder andere hoe belangrijk goed schoeisel is en met welke schoenen jij het beste uit jezelf kan halen.

Goede padelschoenen zijn belangrijk

Allereerst is het belangrijk dat een schoen beschikt over voldoende demping. Dit heeft namelijk invloed op de fysieke gesteldheid van de speler. Speel jij nog op schoenen van 10 jaar geleden? Dan is de kans groot dat deze schoen niet meer beschikt over een goede kwaliteit demping. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je voeten en benen meer belasting te verduren hebben. Als je dus vaak spierklachten hebt zou je eens kunnen overwegen om nieuwe schoenen aan te schaffen.

Uitstekende grip voor een goede padelbeleving

Op de padelbaan zie je vaak spelers die op hardloopschoenen of reguliere sneakers lopen. Toch is dit niet aan te raden. Deze schoenen kunnen er namelijk voor zorgen dat je geen optimale grip hebt en dus mogelijk uitglijdt op het veld. Het dragen van schoenen met goede grip verhoogt dus de veiligheid op de padelbaan. Daarnaast is het voor wedstrijdspelers ook nog eens belangrijk dat ze direct kunnen sprinten wanneer ze dat willen. Als je door slecht schoeisel nét een fractie van een seconde later start, kan dat betekenen dat je daar over een hele wedstrijd een aantal punten op verliest. En dat is onnodig toch?

Het juiste profiel voor padelschoenen

Het beste profiel voor padelschoenen is het “visgraat profiel”. Als je onder de schoen kijkt zie je dat de gehele onderkant van de schoen in een visgraat profiel is gegoten (zie het plaatje hieronder). Dit profiel biedt de meeste grip op de padelbaan.

Padelschoen met visgraat profiel

Advies trainers Justpadel

Zorg dat je minimaal één keer per 1-2 jaar nieuwe schoenen koopt. Hoe vaker je speelt, hoe eerder je nieuwe schoenen nodig hebt. Met de juiste padelschoenen heb je dus voldoende demping en grip waarmee je je lichaam gezond houdt en de beste resultaten op de padelbaan kunt behalen.