2024 Premier Padel Kalender

2024 Premier Padel Kalender

2024 Premier Padel Kalender

LONDEN, DOHA, MADRID, ROME – 15 januari 2024 – Premier Padel, de toonaangevende officiële professionele padeltour, heeft vandaag zijn langverwachte kalender voor 2024 aangekondigd. Het seizoen 2024 zal 25 toernooien omvatten die plaatsvinden in 18 landen op 5 continenten gedurende het hele jaar, wat de voortdurende inzet van Premier Padel benadrukt om nieuwe markten te bereiken, het spel wereldwijd te laten groeien en meer mensen te inspireren om deel te nemen.

Het seizoen begint op 26 februari 2024 met de Riyadh P1, als onderdeel van het Riyadh Season in Saoedi-Arabië, en wordt onmiddellijk gevolgd door de Qatar Major. De tour zal vervolgens naar Mexico en Venezuela in Zuid-Amerika gaan voordat het in april en mei naar Brussel en Andalusië komt. Daarna keert de tour terug naar Zuid-Amerika, inclusief het eerste bezoek van Premier Padel aan Paraguay en Chili. De tour keert vervolgens terug naar Europa in juni en juli, gevolgd door een mid-seizoen pauze in augustus. Het seizoen hervat in Europa en het Midden-Oosten, inclusief nieuwe locaties Rotterdam, Düsseldorf, Zweden, Dubai en Koeweit-stad, met verdere toernooien gepland voor nieuwe locaties, voordat de Milan P1 het belangrijkste deel van het seizoen afsluit, zoals het de afgelopen twee jaar heeft gedaan.

De kalender van 2024 wordt afgesloten met de eerste editie van de Premier Padel Tour Finals, die plaatsvindt in Barcelona op 18-22 december 2024 en waar de best gerangschikte paren strijden om de laatste trofee van het Premier Padel-seizoen 2024.

Sinds de lancering in 2022 is Premier Padel een van de snelst groeiende tours in de wereld van de sport geworden. Meer dan 500 mannelijke spelers van over de hele wereld namen deel aan Premier Padel-toernooien in zijn eerste jaar, spelend op enkele van de meest iconische locaties in de sportgeschiedenis, waaronder Stade Roland-Garros in Parijs. In maart 2023 voegden meer dan 110 toonaangevende professionele vrouwelijke spelers zich bij Premier Padel. Premier Padel heeft meerjarige uitzendovereenkomsten veiliggesteld die 180+ landen beslaan en meer dan 150 miljoen huishoudens bereiken, terwijl de eerste twee seizoenen van Premier Padel bijna 25 miljoen views op YouTube trokken.

In augustus 2023 kondigden Qatar Sports Investments (QSI) samen met de International Padel Federation (FIP), gesteund door de Professional Padel Association (PPA) en de International Padel Players Association (IPPA), aan dat er een historische overeenkomst was bereikt met Damm, de eigenaar van Setpoint Events, dat de World Padel Tour (WPT) organiseert, voor QSI om WPT over te nemen en een enkele wereldwijde professionele padeltour te creëren - genaamd Premier Padel - in 2024 onder toezicht van FIP. De kalender van 2024 van Premier Padel wordt het eerste seizoen van de nieuw verenigde tour.

Het is momenteel niet bekend waar Premier Padel wordt uitgezonden. Er zullen echter livestreams beschikbaar zijn voor elk toernooi, te bekijken op YouTube, met Engelstalig commentaar. Houd de officiële kanalen en aankondigingen van Premier Padel in de gaten voor meer informatie over uitzendpartners en -details.