NK padel met JustPadel spelers!

NK padel met JustPadel spelers!

NK padel met JustPadel spelers!

NK Padel

Afgelopen week was weer tijd voor de Nederlandse kampioenschappen padel! Het EY NK padel 2023 vond afgelopen week plaats bij Peakz Padel IJsselhallen in Zwolle. Voor het tweede jaar op rij was het NK een groot spektakel daar! Dit jaar kwam er weliswaar nóg meer bezoek op af dan vorig jaar; in een uitverkochte hal zagen 750 bezoekers wie er naar huis ging met de felbegeerde prijzenpot. 

Waar de winnaars van het NK in 2016 nog een blik ballen ontvingen als prijs, stond de prijzenpot dit jaar op €12.400! De tennisbond investeert aanzienlijk in padel met als doel de sport te laten groeien. Dat is niet alleen te zien in de hoeveelheid toernooien die georganiseerd worden, maar ook aan het niveau van de spelers. 

 

Momenteel telt Nederland drie spelers die als fullprof padel spelen: Bram Meijer, Sten Richters en Maaike Betz. De eerste twee stonden al op de baan met Alejandro Galan en Juan Lebron, de nummers één en twee van de wereld, waar we het in onze vorige blog over hadden. Hun goede voorbereiding in Bilbao bleek het halve werk; Meijer en Richters mogen zichzelf na afgelopen week Nederlands kampioen padel noemen! Leuk detail is dat dit koppel in de halve finale won van hun eigen voormalige partners Uriël Maarsen en Robin Sietsma. 

 

Grote verrassing

Meijer en Richters wonnen echter niet zonder slag of stoot; de grote verrassing van het toernooi bij de mannen waren Youp de Kroon en Julian Prins. Dit opzienbarende koppel won zowel van de nummers twee en nummers drie van de plaatsingslijst. Deze mannen worden gesponsord door Siux en door ons! Wij zijn dan ook erg trots op deze toppers! Om hun prestaties te vieren kun je nu met korting hun rackets scoren via onze website! Gebruik de code Voorjaar10 en krijg 10% korting!

 

 

Ook de rackets van de Nederlandse kampioenen zijn natuurlijk via onze website te bemachtigen. Sten speelt met een hoogwaardig padelracket van RS. Bram speelt met dit fijne racket van Bullpadel

Bij de vrouwen won topduo Marcello Koek en Steffie Weterings. Zij waren de grote favoriet voor de titel. De finale-uitslag van 6-1, 6-1 geeft echter een beetje een vertekend beeld van een spannende wedstrijd; het was een leuke pot om naar te kijken met veel spannende games. Hun winnende rackets zijn hier te vinden. 

Beide vrouwen kijken ernaar uit om hun padelambities internationaal door te zetten. Hou onze blog in de gaten om te zien hoe dat verder gaat!